Wie Wat Waarom Studiobizz

Peter van Tilburg

Opnamestudio van Peter van TilburgMijn interesse voor de muziek is begonnen toen ik een jaar of 9 was. De vonk sloeg pas echt over toen ik op mijn 13de een elektrische gitaar wist te bemachtigen. Na het voortgezet onderwijs kwam voor mij de keuze, of een grafische/ design opleiding gaan volgen of naar het conservatorium. De keuze viel uiteindelijk op het laatste.

Na een paar jaar serieus gitaarles gevolgd te hebben werd ik aangenomen voor de opleiding gitaar lichtemuziek. Een paar jaar later heb ik de overstap gemaakt naar het Rotterdams conservatorium waar ze de opleiding Popdocent gaven. Deze opleiding sloot beter aan bij mijn belevingswereld en was bedoeld voor musici uit de praktijk die daar de nodige kennis konden opdoen om hun ervaringen te kunnen doorgeven aan jonge muzikanten in de vorm van popworkshops. Ik heb daar dan ook een erg leuke en waarde volle tijd gehad. Metname de bandcoach projecten waren zeer leerzaam en komt mij nu goed van pas. Als studiotechnicus / producer wil ik op een motiverende en positieve manier het beste in de muzikant bovenhalen. Deze opleiding is later overgegaan naar Tilburg in de vorm van de Rock Academie.

De afgelopen 19 jaar ben ik dan ook werkzaam geweest als beroeps musici bij diverse uiteenlopende bands en artiesten. Naast het maken van muziek was ik altijd al bezig met sounds en het vastleggen ervan. Dit is ooit begonnen met een Atari 1040 ST en is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig opnamestudio genaamd Studiobizz. De afgelopen 19 jaar heb ik een enorme live ervaring op kunnen doen in diverse muziekstijlen, hoe het moet klinken en er uitzien. Zowel live als achter de schermen. Er zit immers een groot verschil in live een sound wegzetten of in de opnamestudio.

Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging en passie om een band/artiest die sound te geven die bij hun wensen past. De passie voor muziek en sound heeft mij er uiteindelijk toe gebracht om me helemaal te storten op de muziekstudio.

Met vriendelijke groet,
Peter van Tilburg

Pin It on Pinterest