De opnamestudio

Hallo, ik wil je graag wat vertellen over de visie van mijn opnamestudio en wat het kan betekenen voor jouw productie.

Heden ten dage lopen er veel projecten door- en naast elkaar en in verschillende muziekstijlen. De ene wil een demo de ander een compleet album en de volgende alleen een zang of instrument opname. Om deze muziekprojecten zo goed mogelijk te kunnen bedienen heb ik gekozen voor een hybride setup. Deze hybride setup heeft voor mij drie fases die ik voor mijn werkwijze in de opnamestudio zo goed mogelijk heb geoptimaliseerd en welke een zeer mooi resultaat geeft voor jou project. Want dat is de uiteindelijke doelstelling.

1. Begin bij de Bron

Analoge sound StudiobizzOm de stem of instrument zo mooi en natuurgetrouw op te nemen heeft Studiobizz een uitgekiende samenstelling gemaakt met een kleur aan microfoons en preamps, van modern t/m vintage. Waaronder o.a. de befaamde merken van Neumann, Royer, Schoeps, Mojave, maak ook Sennheiser en Shure. Dit in combinatie met preamps van AMS Neve, Rupert Neve, Schadow Hills Industries, Groove Tube Vipre. Soms kies ik ervoor om al in het opnametraject een compressor of EQ er tussen te plaatsen. Hiermee leg ik de basis voor een mooie mix.

2. Ik kies voor “In en out the box” mixen.

Door de focus in fase 1 te leggen op gebruik van de juiste high-end preamps met microfoons leg je al een zeer mooie basis voor de mix en valt alles sneller en beter in elkaar. Eenmaal alles opgenomen is het editten en bewerken op de computer met Protools HD natuurlijk fantastisch. Met de juiste tools en plugins zijn de hedendaagse mogelijkheden hierbinnen vrijwel oneindig, de Sky is the limit zeggen ze wel eens. Naast het kunnen automatiseren van instellingen en volume faders zijn de projecten in Studiobizz allemaal Total Recall. Hierdoor kan ik op elk gewenst moment de totale instellingen weer oproepen en verder werken aan je project, samenwerken met de band, artiest en/of andere studio’s.

Ondanks dat het 100% mixen in the box (digitaal) steeds beter wordt heeft het nog altijd niet die analoge vibe die het verschil kan maken voor jou productie. Daarom gaat mijn complete mix door de analoge linemixer en compressor van het befaamde merk Chandler Limited, het enige merk wat het logo van Abby Roads Studio mag voeren. Dit geeft gelijk een analoge vibe aan de mix met een groots geluid. Voor jouw productie geeft dit een waanzinnig eindresultaat, het maakt dan ook niet uit of het om een Nederlandstalig of Metal productie gaat. Best of both worlds, kijk eens op mijn pagina opname studioapparatuur voor de specs.

3. Het belangrijkste, de afluistering.

De afluistermonitors zijn nog het belangrijkst in deze drie fases. Waar ben je immers als je niet voor 100% kunt horen wat je aan het doen bent in voorgaande fases. Ik heb daarom gekozen voor monitors van ATC. Deze monitors geven zoveel meer detail en accurate informatie over de op te nemen bronnen en diepte in de mix, werkelijk elk detail komt boven drijven. Maar wel op een muzikale manier, wat het luisteren naar de monitors eerlijk, open en transparant houdt.

 

Plattegrond opnamestudio StudiobizzVeelzijdig opnemen

De controlekamer van de opnamestudio is praktisch en creatief samengesteld. Door de ruime en asymmetrisch opzet is een prettige akoestiek gecreëerd en ruim plaats voor technici, bandleden en producer. Er kan realtime op 32 sporen tegelijk worden opgenomen. Dat betekent dat een band, als ze dat zouden willen, in 1 keer kan worden opgenomen.

DE OPNAMERUIMTES

De opnamestudio bestaat naast de controlroom uit 4 gekoppelde opnameruimtes. De main opnameruimte is ruim van opzet en is uitermate geschikt voor bands en gezelschappen. Doormiddel van verplaatsbare akoestische componenten is vrijwel elke gewenst resultaat te verkrijgen. Voor- en achterin de main opnameruimte bevinden zich 3 booths, waarvan twee opname booth’s van 14m2 en een droge zangbooth. Deze zijn geheel gescheiden van de main opnameruimte, dit is ideaal voor het maken van guides en gescheiden opnames. Hierdoor hebben we geen last van overspraak bij het afmixen.

Met name voor bands en producties waarbij het belangrijk is om tegelijkertijd tracks in te spelen geeft dit veel voordelen. Je kunt namelijk wel allen in de main opnameruimte staan bij het opnemen, hiermee blijft het gevoel, interactie en samenspel behouden. Alle ruimtes zijn visueel gekoppeld met grote ramen. Hierdoor kun je elkaar goed zien en reageren als je er bijvoorbeeld voor kiest om een blazerssectie apart te zetten.

Heb je vragen en wil je komen luisteren wat voor een resultaat dit boekt, maak dan gerust een afspraak en kom langs.

 

Hallo ik ben Peter

Heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.
Maak gerust een afspraak om langs te komen voor een luistersessie en om je wensen vrijblijvend door te spreken.

Direct contact bel 06 51 31 58 79 | Contact

Pin It on Pinterest