Team Studiobizz

Gedreven met passie voor muziek

Peter van Tilburg @ Studiobizz

Peter van Tilburg

Eigenaar Studiobizz - Audio engineer - Music producer

Aantal jaar audio engineer

0

Aantal studio uren

0

Tevreden klanten

0

Mijn interesse voor de muziek is begonnen toen ik een jaar of 9 was. De vonk sloeg pas echt over toen ik op mijn 13de een elektrische gitaar wist te bemachtigen.

Na een paar jaar serieus gitaarles gevolgd te hebben werd ik aangenomen op het conservatorium, opleiding gitaar lichte muziek. Een paar jaar later heb ik de overstap gemaakt naar het Rotterdams conservatorium waar ze de opleiding Popdocent gaven. Deze opleiding sloot beter aan bij mijn belevingswereld en was bedoeld voor musici uit de praktijk die daar de nodige kennis konden opdoen om hun ervaringen te kunnen doorgeven aan jonge muzikanten in de vorm van popworkshops. Ik heb daar dan ook een erg leuke en waarde volle tijd gehad. Met name de bandcoach projecten waren zeer leerzaam en komt mij nu goed van pas. Als studiotechnicus / producer wil ik op een motiverende en positieve manier het beste in de muzikant bovenhalen. Deze opleiding is later overgegaan naar Tilburg in de vorm van de Rock Academie.

Vanaf mijn 21ste tot ca. 40ste ben ik dan ook werkzaam geweest als beroeps musici bij diverse uiteenlopende bands en artiesten. Naast het maken van muziek was ik ook altijd al bezig met sounds en het vastleggen ervan. Dit is in de loop van der tijd uitgegroeid tot een volwaardig opnamestudio genaamd Studiobizz. In die tijd heb ik een enorme live ervaring op kunnen doen in diverse muziekstijlen. Hoe het moet klinken, zowel live als achter de schermen. Er zit immers een groot verschil in live een sound wegzetten of in de opnamestudio.

Met 2200+ live optredens achter de rug vond ik het in 2004 welletjes en ben mij vanaf toen 100% gaan richten op mijn opname- en muziekstudio. Nu 12 jaar later, een hoop ervaringen rijker als audio engineer en producer is het voor mij een uitdaging en passie om een band/artiest die sound te geven die bij hun wensen past.

Vocal Coach

Als je als zanger(es) de studio in gaat voor opnames wil je op dat moment het maximale uit je performances halen. Het moet immers een weerspiegeling zijn van wie je bent en je onderscheidend vermogen duidelijk naar voren laten komen als artiest. Je wilt op dat moment dan ook niet bezig zijn met (zang)technische struikelblokken maar met de intentie en bezieling van je song.

Saskia Bak

Vocal Coach - Zangeres

CVT authorised teacher
Saskia Bak - Zangeres & Vocal Coach

Saskia Bak versterkt het team als zangcoach.
Zij is niet alleen een zeer ervaren zangcoach/docente maar is zelf ook zeer actief als performer en uitvoerend artist in zeer uiteenlopende muziekstijlen en weet dus wat er speelt. Daarnaast kan ze als Amerikaniste je ondersteunen en feedback geven op je zelf geschreven songteksten en uitspraak. Ook kan ze voor je productie het koorwerk inzingen.

Meer weten over Saskia?
Kijk op www.saskiabak.nl

Jimmy Beatmaker

Jimmy Amatngali

Beatmaker & Sound Design

Jimmy is naast Sounddesigner ook een Beatmaker. Door geen gebruik van bestaande samples te maken, zijn de beats uniek en bezit elke beat een eigen karakter. Doordat Jimmy actief is in diverse (elektronische) genres, is alles mogelijk en is geen idee te gek.

Beat maker:
Ben jij een rapper/zanger en wil jij graag liedjes opnemen maar heb je geen beat? Dan moet je op zoek naar iemand die dat voor jou kan maken. Deze persoon wordt een “Beatmaker” genoemd.

Sounddesign:
Naast traditionele muziekinstrumenten worden liedjes tegenwoordig aangesterkt met (elektronisch) op maat gemaakte geluiden. Deze geluiden kunnen een muziekproductie extra speciaal maken doordat ze op maat gemaakt zijn. Het maken van deze (elektronische) geluiden heet Sounddesign en betekent letterlijk: het ontwerpen van geluiden.

Jimmy is een sounddesigner en in staat elk soort geluid te creëren. Van percussie tot bass, van leads tot FX: niets is onmogelijk. Naast Sounddesign, welke een uniek element kan toevoegen aan een traditioneel muziekstuk, kun je ook denken aan het aandikken van opgenomen geluiden. Bijvoorbeeld een opgenomen snare drum die dun klinkt en middels Sounddesign aangedikt wordt.

Wil je het onderste uit de kan halen en soepel door de opnames lopen dan is een specialist op je vakgebied een zeer waardevolle aanvulling en brengt je performance en daarmee de opnames naar een hoger level.

Wil jij met ons als team aan de slag

Neem dan contact op en we gaan samen je wensen invullen.

Scroll naar boven