SCM45A Pro van ATC monitors

Studiobizz maakt een grote upgrade met een nieuw afluistersysteem van ATC.

Na meer dan 15 jaar op Genelec monitors te hebben gewerkt werd ik door Ulmt van Helios getriggerd om toch eens naar de ATC monitors te luisteren. Na overleg kozen we ervoor om een paar SCM45A Pro voor een testsessie in mijn studio te zetten. Je kunt ze immers het beste beoordelen in je eigen omgeving.

Ulmt kwam ze netjes brengen en na alles opgesteld te hebben en samen naar allerlei eigen en andere producties geluisterd te hebben was ik eerlijk gezegd al verkocht en was er de klik meteen maar durfde het nog niet hardop te zeggen. Ulmt zei nog bij zijn vertrek “Bel mij over een week maar op om te laten weten wat je ervan vindt”. Na twee dagen was echter de kogel al door de kerk en heb de stap genomen om over te gaan op de SCM45A Pro van ATC.

ATC monitors in controlroom van Studiobizz

Waarom voor mij de ATC monitors SCM45A Pro.

Ondanks dat mijn mixen gemaakt op de Genelecs ook overeind blijven op de ATC monitors geeft het mij zoveel meer detail en accurate informatie over de instrumenten onderling en de diepte in de mix dat ik eigenlijk al snel niet meer terug wilde. De belangrijkste reden in mijn beslissing is dat ik veel meer rust aan mijn oren kreeg en daardoor ook meer rust in mijn hoofd. Hierdoor is er meer ruimte voor creativiteit en kan ik veel beter overwogen beslissingen nemen in zowel het opname als mix traject. Muziek is immers een verhaal wat vertelt wordt en al deze inkomende informatie wil je in balans en met dynamiek naar voren laten komen en vertolken in je opname en mix. Hierin ondersteunen je de ATC monitors perfect, werkelijk alles komt boven drijven.

Nu na een paar weken kan ik niet anders zeggen dat het een genot is om op de monitors van ATC te werken.

Posted in

studiobizz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven